موارد لازم
- فیله مرغ : ۴ عدد
- قارچ : ۴ عدد بزرگ
- پیاز : ۱ عدد متوسط
- خامه صبحانه : ۲ قاشق غذاخوری
- پنیر پامزان : ۲ قاشق غذاخوری
- شیر : ½ لیوان
- آرد سفید : ½ قاشق غذاخوری
- آب لیمو ترش : ۱ قاشق غذاخوری
- سیب زمینی : ۲ عدد متوسط
- زردچوبه و کاری : هر کدام ½ قاشق چایخوری
- نمک و فلفل سیاه : به مقدار کافی
- روغن : به مقدار کافی
دستور پخت
چیکن استروگانف با بیف استروگانف از غذاهای محبوب و پرطرفدار بین المللی محسوب می شود که در ایران نیز طرفداران خاص خود را دارد. در این مطلب از سایت چیک چیک قصد داریم شما را با طرز تهیه این غذای خوشمزه و دلچسب آشنا کنیم. لطفا ما را تا پایان مطلب همراهی کنید.
ابتدا پیاز را پوست گرفته و می شوییم، سپس به صورت خلالی ریز خرد می کنیم. در ادامه فیله های مرغ سبز را می شوییم، سپس به صورت نوارهای نازک و یکدست خرد کرده و کنار می گذاریم. سعی کنید فیله های مرغ سبز را به صورت یک شکل و یک اندازه خرد کنید. در ادامه قارچ ها را به خوبی می شوییم یا اینکه پوست رویی قارچ ها را با چاقو به طور کامل جدا می کنیم و با دستمال نم دار تمیز می کنیم.
یک تابه را روی حرارت ملایم قرار می دهیم و ۲ قاشق غذاخوری روغن مایع به تابه می افزاییم. حالا قارچ های خرد شده را به تابه اضافه می کنیم و کمی تفت می دهیم تا آب بیندازند. در ادامه آب لیمو ترش را اضافه می کنیم.قارچ ها را به خوبی تفت می دهیم تا کاملا سرخ شود. حتما در هنگام سرخ کردن قارچ ها، آب لیمو اضافه کنید تا رنگ قارچ ها سیاه نشود. پس از اینکه قارچ ها به خوبی سرخ شدند، آنها درون یک بشقاب می ریزیم و کنار می گذاریم.
در همان تابه ای که قارچ ها را سرخ کردیم، ۲ تا ۳ قاشق غذاخوری روغن مایع اضافه می کنیم، سپس پیاز خرد شده را به تابه اضافه می کنیم و آنرا روی حرارت متوسط چند دقیقه تفت می دهیم تا سبک و شیشه ای شود.حالا زردچوبه و پودر کاری را به پیاز اضافه می کنیم و در حد یک تا دو دقیقه دیگر تفت می دهیم تا با هم یکدست شوند. در این مرحله گوشت مرغ خرد شده را به تابه اضافه می کنیم و به صورت مداوم تفت می دهیم تا به طور کامل بپزد و کمی سرخ شود.
به هیچ وجه برای پخت مرغ نباید به تابه آب اضافه کنید، چون روی طعم غذا تاثیر منفی می گذارد. به دلیل اینکه تکه های مرغ را به صورت نازک خرد کرده ایم، خیلی سریع می پزند و نیاز به اضافه کردن آب نیست.پس از اینکه تکه های گوشت مرغ سرخ شدند، قارچ تفت داده شده را به تابه اضافه می کنیم و کمی تفت می دهیم تا مواد با هم ترکیب شوند. حالا مواد را در کنار تابه جمع می کنیم و آرد سفید را در سمت دیگر تابه اضافه می کنیم.
آرد را کمی تفت می دهیم تا طعم خامی آن گرفته شود، سپس شیر را به تابه اضافه می کنیم و کمی زمان می دهیم تا شیر به خوبی داغ شود. حالا باید مواد را به صورت مداوم هم بزنیم تا سس چیکن استراگانف غلیظ شود.در صورت تمایل نصف قاشق چایخوری سس خردل به تابه اضافه می کنیم. اضافه کردن سس خردل باعث می شود غذا رنگ بهتری داشته باشد. پس از اینکه شیر کمی غلیظ شد، خامه و پنیر پارمزان را اضافه می کنیم.
حالا مواد را با سرعت ترکیب می کنیم تا یکدست شوند، سپس تابه را از روی حرارت کنار می گذاریم. اضافه کردن پنیر پارمزان اختیاری است و در صورت تمایل می توانید آنرا حذف کنید. البته اضافه کردن آن به خوشمزه تر شدن غذا کمک می کند.برای تهیه سیب زمینی سرخ کرده روی چیکن استروگانف، ابتدا سیب زمینی ها را پوست می گیریم، سپس با رشته کن یا رنده درشت به صورت یکدست برش می زنیم و درون آب سرد می ریزیم تا نشاسته روی سیب زمینی ها از بین برود.
حتما سیب زمینی خرد شده را با آب سرد بشویید، چون اگر این را انجام ندهید، زمان سرخ کردن سیب زمینی ها به هم می چسبند. در ادامه یک تابه مناسب روی حرارت قرار می دهیم و حدود ۱ فنجان روغن مخصوص سرخ کردنی اضافه می کنیم.نسبت به تابه ای که برای سرخ کردن سیب زمینی ها انتخاب می کنیم، باید به حدی روغن اضافه کنیم که سیب زمینی ها درون روغن شناور باشند، پس بهتر است ظرف کوچکتر باشد تا روغن کمتری بریزیم.
پس از اینکه روغن به خوبی داغ شد، سیب زمینی ها را درون آن می ریزیم و سرخ می کنیم. در پایان چیکن استراگانف را درون یک ظرف مناسب می ریزیم و روی آن را با سیب زمینی های سرخ شده به سلیقه خود تزیین می کنیم.
چیکن استروگانف این غذای لذیذ را می توانید در ظرف های گود و یا چوبی سرو کنید و با ریحان و حتی نان سیر تزیین کنید تا ظاهر زیباتر و خوش لعاب تری داشته باشد. خوشحالیم که تا پایان این مطلب ما را همراهی کردید.