آیا مرغ سایز سالم تر است؟

درباره استفاده از مرغ سایز تاکنون مقالات مختلفی تهیه شده است و در این مورد توضیحاتی داده شده است که ما در این مطلب از سایت چیک چیک قصد داریم در این مورد توضیحات کاملی را ارائه کنیم. با ما همراه باشید. مرغ هایی که وزن زیر دو کیلوگرم داشته باشند به مرغ سایز معروف هستند.

 

پروتئین مرغ

مرغ یکی از بهترین و فراوان ترین پروتئین های مصرفی در دنیا است و چندین هزار سال است که در سراسر جهان به عنوان غذا مورد استفاده قرار می گیرد. پروتئین مرغ و طیور و همچنین شیر و تخم مرغ به عنوان پروتئین با کیفیت بسیار بالا تعریف می شود. طبق USDA Food Data Central، سینه مرغ با 73/14 گرم پروتئین در هر 100 گرم، یکی از بهترین منابع غذایی پروتئین بشمار می رود.

 

محتوای پروتئین اکثر گوشت ها (از جمله گوشت مرغ) بین 15 تا 35% بسته به آب و چربی محصول متفاوت است و پخت و پز نیز باعث افزایش غلظت پروتئین گوشت ها می شود. بر اساس سبد مطلوب غذایی سرانه مصرف روزانه گوشت مرغ 62 گرم نفر در روز است یعنی 22.63 کیلو گرم در سال نفر در سال است.

 

بیماری و سرطان

در جهان امروز با توجه به شیوع بسیار بالای بیماری های قلبی و عروقی متخصصان توصیه می کنند که به جای استفاده از گوشت قرمز از گوشت سفید که همان گوشت مرغ و دیگر طیور است استفاده کنید. گوشت قرمز خطر ابتلا به بیماری سرطان روزده بزرگ را افزایش می دهد و کسانی که بیشتر گوشت قرمز و فراورده های آن مانند سوسیس و کالباس و ژامبون استفاده می کنند بیشتر در معرض ابتلا به سرطان ها و همچنین کلسترول خون و بیماری های قلبی و عروقی هستند.

 

گوشت منبع اصلی چربی اشباع است و مصرف بی اندازه گوشت قرمز شما را مستعد بیماری هایی مانند سرطان پستان و پروستات و روده بزرگ می کند.مواد سرطان زا در طول پخت گوشت قرمز با حرارت بالا تولید می شود. گوشت قرمز مقدار چربی و کلسترول بیشتری نسبت به گوشت سفید دارد که این امر منجر به افزایش LDL در خون می شود و خطر ابتلا به اکثر بیماری ها را در انسان بالا می برد.

 

بهترین سایز مرغ 

در ایران فرهنگ مردم به گونه ای است که مرغ های درشت و بالای دو کیلوگرم را می پسندند. مرغ سبز چون در طول دوره پرورش هیچ آنتی بیوتیکی مصرف نمی کند از مرغ های معمولی سالم تر است و دامنه مصرف مرغ سایز از یک کیلو و ششصد گرم تا دو کیلو می باشد. مرغ هایی که دارای این وزن هستند از بهترین شرایط سلامتی بهره می برند و برای مصرف بهترین گزینه هستند.

 

طول دوره پرورش 45 روز است و مرغ ها از 36 تا 45 روزگی کشتار می شوند. مرغ هایی که در انتهای دوره کشتار می شوند دارای وزن بالاتری هستند و مقدار چربی این مرغ ها بیشتر است.

 

دلایل برتری مرغ سایز 

 

چربی کمتر: مرغ سایز( با وزن کمتر از 2 کیلو) مقدار چربی کمتری دارد در حالی که مرغ های درشت مقادیر زیادی چربی دارند. کاهش سن کشتار موجب تردی و افزایش کیفیت گوشت ران و سینه شده و کاهش چربی محوطه بطنی را به همراه خواهد داشت. چربی موجود در مرغ درشت موجب افزایش دریافت چربی و در نتیجه اضافه وزن، چاقی، اختلال چربی خون و … می شود.

 

با توجه به اینکه به مرغ های معمولی در طول دوره پرورش آنتی بیوتیک داده می شود، این آنتی بیوتیک ها بیشتر در بافت چربی ذخیره می شوند و کاهش سن کشتار موجب کاهش حجم چربی ذخیره شده در بافت ها می گردد، این امر می تواند در ماندگاری کمتر آنتی بیوتیک ها موثر باشد. مرغ های کم وزن دارای چربی کمتر و در نتیجه مقدار آنتی بیوتیک کمتری خواهند بود.

 

 به همین دلیل استفاده از مرغ سبز این مشکل را نخواهد داشت و حتی مرغ های سبز بالای دو کیلوگرم بسیار سالم هستند و فقط مقدار چربی آنها بیشتر است وگرنه هیچ آنتی بیوتیک در مرغ های سبز وجود ندارد.

 

قدرت خرید بیشتر: تولید مرغ با وزن کمتر موجب افزایش توان خرید اقشار کم درآمد به دلیل سبک تر بودن لاشه مرغ و قیمت کمتر آن در مقایسه با مرغ های درشت می شود.

 

نتیجه گیری

استفاده از مرغ های معمولی با سایز زیر دو کیلوگرم برای سلامت افراد بسیار مهم است و مرغ های درشت و سنگین دارای مقدار بیشتری آنتی بیوتیک می باشند ولی استفاده از مرغ های سبز در هر رنج وزنی کاملا مناسب است زیرا دارای باقی مانده آنتی بیوتیکی نیستند، چون در طول دوره آنتی بیوتیکی مصرف نمی کنند و تنها چربی مرغ های سبز بالای دو کیلوگرم بیشتر است.

مشتاقانه منتظر دریافت نظرات شما دوستان عزیز هستیم