موارد لازم
- مرغ سبز پخته : 1 کیلو
- تخم مرغ : 8 عدد
- پیاز داغ طلایی : 4 قاشق غذاخوری
- زعفران آب کرده : 3 قاشق غذاخوری
- آب لیمو : 3 قاشق غذاخوری
- ماست چکیده : 2 قاشق غذاخوری
- نمک و فلفل : به مقدار لازم
- روغن مایع : به مقدار لازم
دستور پخت
کوکو مرغ سبز بادکوبه ای، غذایی از نواحی سر سبز گیلان است که اسم سنتی آن کوکو چقرتمه بادکوبه ای است و به دلیل استفاده از مرغ به آن کوکو مرغ نیز می گویند.این نوع کوکو خوشمزه را با مرغ سبز چیک چیک بدون آنتی بیوتیک در منزل تهیه و از عطر و طعم خوش و دلپذیر آن لذت ببرید.با ما همراه باشید.
مواد لازم جهت تهیه سس مخصوص:
· کره ۵۰ گرم
· آرد ۱ ق غ
· جعفری ریز شده ۳ ق غ
· رب گوجه فرنگی ۴ ق غ
· زعفران آب زده ۲ ق غ
· سس گوجه فرنگی ۲ ق غ
· سس تند ۱ ق چ
· آب مرغ ۱ لیوان
· نمک و فلفل
طرز تهیه کوکو مرغ سبز:
تخم مرغ ها را خوب بزنید تا یک دست شوند. سپس نمک و فلفل را به همراه ماست اضافه کرده و هم بزنید. پیاز داغ ها را اضافه و مخلوط کنید. مرغ سبز را ریز کرده و به مواد بیافزایید، سپس آبلیمو و زعفران را ریخته و مواد را مخلوط کنید. روغن را در ظرف مناسب داغ کرده، مواد را اضافه و کف ظرف صاف کنید، سپس در طبقه وسط فر با درجه ۲۲۰-۲۴۰ درجه سانتی گراد به مدت ۲۰ دقیقه قرار دهید.
تهیه سس کوکو مرغ سبز: کره را آب کرده، آرد را بیافزایید و ۳ دقیقه تفت دهید. آب مرغ سبز را افزوده هم بزنید تا آرد گلوله نشود. رب گوجه و نمک و فلفل را اضافه کنید و بر روی حرارت هم بزنید. زعفران آب کرده و جعفری ریز شده را نیز افزوده و بعد از کمی حرارت در ظرف مناسب بریزید. سس گوجه و سس تند را اضافه و سرو کنید.
چند نکته:
۱٫ میتوانید در مواد از نصف قاشق چای خوری دارچین نیز استفاده کنید.
۲٫ در بعضی دستورات جوش شیرین نیز به اندازه یک قاشق غذا خوری استفاده می شود.
۳٫ بعضی ها قارچ و نخود فرنگی و فلفل دلمه ای ریز شده هم در مواد میزنند که به سلیقه افراد بستگی دارد ولی در دستور اصلی این غذا نیست.