آیا مصرف گوشت مرغ سبز در دوران بارداری بی خطر است؟
گوشت مرغ سبز یک ماده غذایی بسیار مغذی است که با پروتئین ها و 9 اسید آمینه ضروری غنی شده است ، مرغ سبز از نظر چربی کم است و باعث افزایش وزن نمی شود و آن را به عنوان منبع غنی از مواد مغذی لازم برای یک زن باردار تبدیل می کند.
اما مهم است که مرغ سبز مصرف شده توسط زنان باردار به خوبی پخته شود. از مصرف مرغ خام و نپخته باید جلوگیری شود زیرا می تواند توسط باکتری هایی به نام Listeria آلوده شود اما طبخ مرغ در دمای بالاتر از 160 درجه فارنهایت می تواند باکتری ها را از بین ببرد و مرغ را برای مصرف بی خطر کند.
فواید خوردن گوشت مرغ سبز در دوران بارداری
مرغ سبز سرشار از پروتئین بدون چربی و سایر ویتامین ها و مواد معدنی مهم است. خوردن مرغ در اوایل بارداری مواد ضروری لازم را برای کمک به رشد جسمی، عصبی و ذهنی سالم کودک در رحم مادر فراهم می کند.
در زیر به چند مزیت دیگر از مصرف گوشت مرغ در دوران بارداری اشاره می کنیم:
- مرغ سرشار از نیاسین یا ویتامین B3 است که باعث تحریک رشد مغز و حفظ سلامت مغز کودک می شود.
- مرغ حاوی 9 اسید آمینه ضروری است که حمایت لازم را برای ایجاد و تقویت ماهیچه ها و عضلات انجام می دهد.
- مرغ چربی کمی دارد و مواد مغذی مهم را تأمین می کند و از ایجاد و تجمع چربی اضافه در بدن جلوگیری می کند. برای کاهش میزان چربی، مرغ باید بدون پوست مصرف شود.
- مصرف 100 گرم مرغ در روز 50٪ از نیاز روزانه پروتئین یک زن باردار را برآورده می کند.
- مرغ منبع غنی اسیدهای چرب امگا 3 و امگا 6 است و از نظر کلسترول کم است.
- جگر مرغ منبع خوبی از ویتامین کولین استد که به عملکرد مغز و حافظه نوزادان در سالهای اولیه پس از تولد کمک می کند.
- جگر مرغ همچنین حاوی فولات است که به جلوگیری از نقص لوله عصبی در نوزادان کمک می کند.
- مرغ حاوی ویتامین A و E ، سلنیوم و تیامین است. این ویتامین ها و مواد معدنی خاصیت آنتی اکسیدانی دارند که سوخت و ساز بدن را تقویت می کنند و باعث افزایش سطح انرژی می شوند.
- مرغ آهن و روی بدن را تأمین می کند که به رشد سلول های جدید کمک می کند. آهن موجود در مرغ به راحتی توسط بدن جذب می شود.
مواد مغذی موجود در گوشت مرغ به رشد اندام ها ، سلول ها و استخوان های کودک کمک می کند. همچنین مرغ از بیماریهای مزمن مانند دیابت ، کلسترول و بیماریهای قلبی پیشگیری می کند.
چند روش عالی برای استفاده از مرغ در وعده های غذایی:
1. می توانید مقداری مرغ بدون پوست را پخته و آن را برای برخی از پروتئین های مورد نیاز به سالاد اضافه کنید.
2. می توانید خوراک های از مرغ های خوشمزه تهیه کرده و آن را با برنج ، روتاری یا نان مصرف کنید.
3. مرغ پخته و خرد شده را با مقداری مایونز خانگی مخلوط کنید و از آن به عنوان یک ساندویچ خوشمزه میل کنید.
4- می توانید مرغ را با مقداری ادویه و سبزیجات بپزید و آن را به شکل سوپ سالم مصرف کنید.
5- می توانید مرغ را چرخ کرده و یک مرغ کبابی خانگی خوشمزه تهیه کنید.