زرده تخم مرغ
زرده تخم مرغ خواص بی شماری برای سلامتی دارد و در کنار کلسترول بالایی که در آن وجود دارد، مجموعه ای از مواد مغذی و ویتامین ها را برای سلامتی بدن تامین می کند. تخم مرغ برعکس دیگر مواد غذایی بسیار کم هزینه و سرشار از مواد مغذی است که به راحتی تهیه می شود و در سراسر جهان به عنوان یک ماده غذایی عالی به شمار می رود.
فواید بی نظیر زرده تخم مرغ
مصرف هم زمان زرده و سفیده تخم مرغ یک تعال کامل و مناسب بین پروتئین و چربی و کالری را به وجود می آورد و فرد بعد از خوردن یک تخم مرغ کامل احساس سیری می کند.بیشتر مواد مغذی موجود در تخم مرغ در زرده آن موجود است و توزیع پروتئین ها حتی در کل تخم مرغ است.
ناراحتی های گوارشی را کاهش می دهد:
این مزیت به دلیل پروتئین های زرده مانند فسویتین است که تعداد ترکیبات بدن را که باعث التهاب می شوند کاهش می دهد.
فشار خون را پایین می آورد:
در این بررسی اشاره شده زرده حاوی چندین ترکیب به نام پپتیدها است که تحقیقات نشان می دهد فشار خون را به طور قابل توجهی در موش ها کاهش می دهد. فشار خون بالا یک عامل خطر برای بیماری های قلبی عروقی محسوب می شود.
سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند:
ترکیبات خاصی در غشای زرده وجود دارد که باعث تولید ماکروفاژها می شوند سلول هایی در سیستم ایمنی که بدن را در برابر بیماری و عفونت محافظت می کنند.
مشکلات بینایی را کاهش می دهد:
انجمن قلب آمریکا اظهار داشت زرده منبع قابل توجهی از لوتئین و زئاگزانتین است.این کاروتنوئیدها در برابر آب مروارید و تخریب ماکولا دو مشکل شایع چشم که اغلب پس از 55 سالگی ایجاد می شوند از فرد محافظت می کنند.
ارزش غذایی زرده
ارزش غذایی آن به اندازه، منشا و فرآوری تخم مرغ، همچنین گونه هایی که از آن می آید بستگی دارد. ارزش غذایی نهایی این ماده بسته به نوع تهیه آن نیز بسیار متفاوت است.
به عنوان مثال، پخت تخم مرغ کامل در روغن محتوای چربی و کلسترول یک ظرف تخم مرغ را دو یا حتی سه برابر می کند. بر اساس اعلام وزارت کشاورزی ایالات متحده زرده خام یک عدد تخم مرغ بزرگ منابع زیر را فراهم می کند:
55 کالری، 70/2 گرم پروتئین، 4.51 گرم چربی، 184 میلی گرم کلسترول، 0.61 گرم کربوهیدرات، 0.10 گرم قند، 0 گرم فیبر غذایی
زرده حاوی حداقل هفت ماده معدنی می باشد: کلسیم، آهن، منیزیم، فسفر، پتاسیم، سدیم، زینک
مقایسه زرده با سفیده تخم مرغ
در مقایسه با 2.7 گرم پروتئین موجود در زرده یک عدد تخم مرغ بزرگ سفیده 3.6 گرم را برای بدن فراهم می کند. در حالی که سفیده پروتئین بیشتری برای بدن تامین می کند زرده تقریبا حاوی تمام ویتامین ها و مواد معدنی محلول در آب در چربی و مواد معدنی موجود در تخم مرغ است.
تحقیقات نشان می دهد مصرف تخم مرغ کامل نسبت به خوردن سفیده به تنهایی فواید قابل توجه تری دارد. به عنوان مثال، یک مطالعه در سال 2017 نشان داد مردان جوانی که بلافاصله بعد از انجام ورزش های مقاومتی تخم مرغ کامل می خورند نسبت به افرادی که فقط سفیده تخم مرغ مصرف می کنند میزان متابولیسم عضلانی آنها بالاتر است.
نتیجه گیری:
زرده تخم مرغ یک غذای عالی برای کودکان به شمار می رود و حتما باید در رژیم غذایی آنها گنجانده شود. این ماده غذایی با ارزش برای حفظ سلامتی و رشد بدنی و همچنین تقویت سیستم ایمنی کودکان بسیار مفید است و حتما در هفته باید یک یا دو عدد تخم مرغ را به صورت نیمرو یا آبپر استفاده کنند.