تشخیص سریع مرغ سالم از مرغ فاسد

در این مطلب از سایت چیک چیک قصد داریم روش هایی برای تشخیص سریع مرغ سالم از مرغ فاسد بیان کنیم که قطعا در هنگام خرید مرغ به کمک شما می آید و خواهید توانست مرغ سالم و باکیفیتی را خریداری کنید. هم مرغ سالم و هم مرغ فاسد را می توان با استفاده از نشانه هایی که روی مرغ وجود دارد تشخیص داد. پس با ما تا انتهای این مطلب همراه باشید.

 

روش تشخیص سریع مرغ سالم

 

لیز و لزج نباشد

اولین نشانه مرغ فاسد لیز و لزج بودن سطح آن است. وقتی باکتری های بیرونی سطح مرغ را در بربگیرند پوست مرغ حالت لیز پیدا می کند و این مورد نشانه شکستن بافت ها و پروتئین های موجود در مرغ است.

 

رنگ تیره گوشت مرغ

مرغ فاسد بوی بدی می دهد و رنگ گوشت آن تیره تر و یا رنگ پریده تر از مرغ سالم است. رنگ ران مرغ باید سفید مایل به صورتی باشد و گوشت سینه مرغ باید سفت و برجسته و همچنین رنگ آن سفید روشن باشد. اگر سینه مرغ نرم و تحلیل رفته باشد نشانه بیماری انگلی و عفونی در مرغ است و نباید آن را استفاده و یا خریداری کنید.

گوشت کهنه تیره تر است و اگر مرغ در شرایط خوبی نگهداری نشود رنگ گوشت آن خاکستری و یا سبز می شود و باید از مصرف آن خودداری کنید.

 

پوست مرغ دارای پارگی و چروکیدگی نباشد

پوست مرغ سالم وو همچنین تازه، مرطوب، صاف،بدون تورم، درخشنده و همچنین یکدست است و دارای خون مردگی نیست. لکه های سفید روی پوست و همچنین عضلات مرغ به دلیل انجماد آب زیر پوست و عضلات ایجاد می شود و مصرف این مرغ بلامانع است و کاملا سالم می باشد.

 

بوی بد و گندیدگی مرغ فاسد

مرغ باید بوی طبیعی خودش را داشته باشد و مرغی که کهنه و یا فاسد باشد بوی گوگرد می دهد که به دلیل تجمع باکتری های خطرناک رخ می دهد. انبار کردن مرغ در شرایط نامناسب و همچنین بسته بندی ضعیف و غیراصولی باعث ازدیاد باکتری های خطرناک بر روی گوشت مرغ می  شود و مصرف این مرغ می تواند شما را دچار مسمومیت غذایی کند.

زیر شکم مرغ و همچنین زیر بال مرغ از جاهایی هستند که سریع تر از دیگر قسمت ها فاسد می شوندو اگر بوی گندیگی و تعفن در این قسمت ها حس کردید حتما مرغ را دور بیاندازید و از مصرف آن خودداری کنید.

 

گوشت مرغ بدون ضربه باشد

گوشت مرغ سالم بدون ضربه است و همچنین باید فاقد پا و سر و امحا و احشا داخلی باشد و پر نداشته باشد. همچنین به تاریخ تولید مرغ حتما توجه کنید. خونمرگی روی ران مرغ که در اثر ضربه موقع بارگیری مرغ ها در مرغداری ایجاد می شود بلامانع است و گوشت مرغ برای مصرف مشکلی ندارد.

 

روش تشخیص مرغ منجمد سالم :

داخل بسته بندی مرغ منجمد نباید مواد خارجی و یا آب و خونابه منجمد وجود داشته باشد.

پس از رفع انجماد، مرغ باید سختی و قوام طبیعی خود را حفظ کند و سطحش لیز و لزج نباشد.

باید عاری از لکه های رنگی که ناشی از رشد قارچ در مرغ هستند، باشد.

گوشت مرغ منجمد دارای لکه های سفید گچی و یا خاکستری نباشد.

دارای سوختگی فریزری نباشد. لکه های سفید و یا علامت هایی که چربی نیستند و نسبت به پوست اطرافشان زبرتر و برجسته تر هستند را سوختگی فریزری می گویند این مشکل منع سلامتی ندارد اما طعم گوشت مرغ را بد می کند.

در کیسه های پلاستیکی سالم و بدون پارگی و عیب بسته بندی شده باشد و تاریخ تولید و انقضا و همچنین مجوز دامپزشکی بر روی آن درج شده باشد.

اگر انجماد مرغ به درستی صورت بگیرد یخ ضخیم در اطراف مرغ شکل نمی گیرد پس اگر یخ ضخیمی در اطرافش وجود داشت از خرید و یا استفاده مرغ خودداری کنید.

به رنگ مرغ توجه کنید. رنگ مرغ پخته با مرغ منجمد یکسان است و رنگی خاکستری کم رنگ و یا زرد دارد اگهر رنگش تیره تر از حد معمول بود آن را دور بیاندازید.

مرغ منجمد را می توان در دمای (18- درجه سانتیگراد) فریزر تا یک سال نگهداری کرد.

برای استفاده از مرغ منجمد بهتر است آن را در طبقات پایین یخچال نگهداری کنید تا به آرامی از حالت انجماد خارج شود و سپس اقدام به پختن آن کنید.

فقط از مراکز مجاز که مرغ کشتار صنعتی عرضه می نمایند ، نبست به تهیه مرغ منجمد اقدام نمائید.

مشتاقانه منتظر دریافت نظرات شما دوستان عزیز هستیم