جگر مرغ سبز
جگر مرغ سبز سرشار از انواع ویتامین هاست، معمولا پزشکان مردم را از مصرف آن باز می دارند زیرا جگر محل انباشت آنتی بیوتیک هایی است که در طول دوره پرورش به مرغ ها داده می شود. اما مزیت جگر مرغ های سبز نسبت به مرغ های معمولی این است که جگر مرغ سبز عاری از آنتی بیوتیک و املاح مضر برای سلامتی است و می توانید از خواص شگفت انگیز این ماده غذایی بهره مند شوید.
یک وعده مصرفی از آن حاوی ۶.۴ گرم چربی می باشد که ۲ گرم از آن چربی اشباع شده است. اگر به بیماری قلبی و عروقی مبتلا هستید یا ریسک این بیماری در شما بالاست بهتر است از آن استفاده نکنید.
جگر مرغ سبز سرشار از آهن و پروتئین است، و ۱۰۰ گرم از آن بیش از نیمی از نیاز روزانه بدن یک فرد سالم را به آهن تامین می کند.
۱۰۰ گرم جگر مرغ سبز سرخ شده حاوی ۱۷۲ کالری است که بیش از ۱۰۰ کالری آن پروتئین می باشد. یک وعده مصرف آن ۲۵.۸ گرم پروتئین دارد که ۴۰ درصد از نیاز روزانه به پروتئین بدن را فراهم می کند. جگر مرغ سبز یک پروتئین کامل است و حاوی تمام اسیدهای آمینه ضروری برای سلامتی بدن می باشد.
آهن و سایر مواد معدنی
مصرف جگر مرغ سبز برای بیماران قلبی مناسب نیست، اما انتخاب بسیار خوبی برای افراد مبتلا به کم خونی می باشد. یک وعده آن بیش از ۱۰۰ درصد از نیاز روزانه مردان و ۷۲ درصد از نیاز روزانه بانوان به آهن را تامین می کند. آهن برای تشکیل هموگلوبین ضروری است زیرا اکسیژن را به سراسر بدن حمل می کند. همچنین یک وعده مصرف آن حاوی ۶۳ درصد از نیاز روزانه به فسفر، بیش از ۵۰ درصد از نیاز روزانه به مس، بیش از ۳۰ درصد از نیاز روزانه به روی و بیش از ۱۰۰ درصد از نیاز روزانه به سلنیوم می باشد.
ویتامین ها
جگر مرغ سبز دارای ویتامین های بسیار زیادی است، یک وعده مصرفی، بیش از ۱۰۰ درصد از نیاز روزانه به ویتامین A ، فولات، اسید پانتوتنیک ، ریبوفلاوین و ویتامین B12 را فراهم می کند. همچنین حاوی ۵۰ درصد از نیاز روزانه به کولین، ویتامین B6 و نیاسین است. ویتامین A حافظ چشم ها و سیستم ایمنی ، ویتامین های گروه B نیز به سلامت سیستم عصبی، کبد، مغز و ماهیچه ها کمک می کنند.
چربی و کلسترول
یک وعده مصرفی از جگر مرغ حاوی ۶.۴ گرم چربی بوده که ۲ گرم از آن چربی اشباع شده است. درصورتیکه در معرض خطر بیماری قلبی هستید، ممکن است انتخاب مناسبی برای سلامتی شما نباشد، زیرا هر وعده مصرفی آن حاوی ۵۶۴ میلی گرم کلسترول(Cholesterol) بوده که تقریبا معادل دو برابر حدکثر میزان توصیه شده است. همچنین بهتر است میزان کلسترول موجود در رژیم غذایی محدود شود زیرا می تواند منجر به ایجاد پلاک در دیواره عروق شود.
اسیدهای آمینه
جگر مرغ سبز ۹ اسید آمینه ضروری برای بدن را داراست و همچنین مقادیر بالایی از اسیدهای آمینه را نیز شامل می شود. براساس توصیه سازمان بهداشت جهانی یک وعده آن برای فردی با وزن ۸۰ کیلوگرم، ۱۰۰ درصد از نیاز روزانه حداقلی او به اسیدآمینه فنیل آلانین را تامین می کند. این اسید آمینه به تولید دوپامین و نوراپی نفرین کمک کرده که دو انتقال دهنده ی موثر در حافظه و خلق و خو به حساب می آیند. یک وعده مصرف آن۵۰ درصد از نیاز روزانه به سایر اسیدهای آمینه را تامین می کند.